Paradajkové palacinky s Volovcom
Suroviny
0,5 l polotučného mlieka
2 celé vajcia
štipka soli
250 g hladkej múky
trochu kryštálového cukru
vegeta
1-2 mäsité paradajky
bylinky na dochutenie (môžu, ale nemusia byť)
rastlinný olej na pečenie palaciniek
300 g zrejúceho syra Volovec
Postup
Mlieko, vajcia a múku vymiešame. Pridáme len trocha cukru (nechceme, aby boli palacinky sladké), štipku soli, trocha vegety, na malé kocky nakrájané paradajky a podľa chuti nasekané čerstvé bylinky.
Celú zmes poriadne premiešame a cesto necháme aspoň 15 minút odležať.
Z odležaného cesta pečieme na vymastenej panvici trocha hrubšie palacinky, ktoré naplníme nastrúhaným Volovcom, ešte kým sú vlažné. Palacinky zrolujeme a cez stred prekrojíme šikmým rezom. Podávame ozdobené paradajkou a nastrúhaným Volovcom.
Poznámka: Tieto palacinky sa skvele hodia ako teplé či studené predjedlo alebo ako samostatný chod (večera). Chuť palaciniek sa zvýrazní, ak ich pred podávaním ohrejete v mikrovlnej rúre, aby sa syr trocha rozpustil.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.