Nekysnuté syrové špirály SABI
Suroviny
Cesto:
100 g múka celozrnná špaldová
200 g múka hladká
200 g maslo SABI
200 ml kyslá smotana SABI
1 bal. prášok do pečiva
1-2 čl soľ
Plnka:
100 g maslo SABI
100 g Sabinovská tehla 45% - postrúhaná
podľa chuti soľ
Postup
Z múky, masla SABI, smotany SABI, soli a prášku do pečiva vymiesime cesto. Špaldovú celozrnnú múku pridávame najmä kvôli jej orieškovej chuti a chrumkavosti, ktorú pečivu dodáva po vychladnutí cesta. Cesto rozvaľkáme na tenký plát. Zmäknuté maslo SABI vymiešame so soľou a natrieme na vyvaľkané cesto. Bohato posypeme Sabinovskou tehlou. Zatočíme do rolády a nakrájame na kolieska o hrúbke 1 cm a priemere asi 5 cm. Poukladáme reznou stranou na papier na pečenie. Na povrchu ich ešte posypeme Sabinovskou tehlou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 200 °C.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.