Jesenný chlebík s maslovou tekvicou
Suroviny
250 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL soli
150 g SABI bieleho jogurtu
2 PL olivového oleja
soľ a čierne korenie
1 ks malá maslová tekvica (nakrájaná na kúsky)
1 ks veľká cibuľa (nakrájaná na mesiačiky)
Sabinovská Tehla 30% Plátky
tymián, olivový olej
Postup
1. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Pridajte SABI biely jogurt a olivový olej. Mieste, až kým nevznikne hladké, elastické cesto (nechajte ho 10-15 minút odstáť).
2. Vyvaľkajte cesto na tenký ovál alebo obdĺžnik a preložte ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite cesto olivovým olejom.
3. Uložte na cesto kúsky maslovej tekvice, pridajte cibuľu a plátky Sabinovskej Tehly 30%.
4. Posypte tymiánom, soľou a čiernym korením. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200°C približne 15-20 minút, kým sa cesto prepečie dozlatista a syr sa roztopí.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.