Jesenný chlebík s maslovou tekvicou

Suroviny


250 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL soli
150 g SABI bieleho jogurtu
2 PL olivového oleja
soľ a čierne korenie
1 ks malá maslová tekvica (nakrájaná na kúsky)
1 ks veľká cibuľa (nakrájaná na mesiačiky)
Sabinovská Tehla 30% Plátky
tymián, olivový olej

Postup


1. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Pridajte SABI biely jogurt a olivový olej. Mieste, až kým nevznikne hladké, elastické cesto (nechajte ho 10-15 minút odstáť).

2. Vyvaľkajte cesto na tenký ovál alebo obdĺžnik a preložte ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite cesto olivovým olejom.

3. Uložte na cesto kúsky maslovej tekvice, pridajte cibuľu a plátky Sabinovskej Tehly 30%.

4. Posypte tymiánom, soľou a čiernym korením. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200°C približne 15-20 minút, kým sa cesto prepečie dozlatista a syr sa roztopí.

čas prípravy

90 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore