Halušky z acidofilného mlieka

Suroviny


500 g polohrubej múky
soľ
600 ml acidofilného mlieka SABI
haluškový tvaroh SABI
125 g masla SABI
petržlenová vňať

Postup


Do misky dáme preosiatu polohrubú múku, soľ a acidofilné mlieko. Cesto vypracujeme tak, aby nebolo ani husté, ani riedke. Do osolenej vriacej vody hádžeme halušky. Po vyplávaní na povrch ich necháme ešte jednu minútu povariť. Potom ich scedíme, premiešame s tvarohom a polejeme spraženým maslom. Podľa chuti dosolíme. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

čas prípravy

30 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore