Halušky s tvarohom trochu inak
Suroviny
750 g zemiakov
2 vajcia
150 g hladkej múky
150 g hrubej múky
haluškový tvaroh SABI
soľ
125 g masla SABI
cibuľa
cesnak
kôpor
petržlenová vňať
Postup
Zemiaky očistíme, umyjeme a na jemno nastrúhame. Pridáme hrubú múku, vajcia, soľ a nakoniec hladkú múku. Vypracujeme
hrubšie cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva osolenej vriacej vody halušky. Uvaríme
a povyberáme dierkovanou varechou. Halušky sú uvarené, keď vyplávajú na povrch. Uvarené a scedené halušky potom vo väčšej mise premiešame s tvarohom, polejeme spraženým maslom. Podľa chuti osolíme a ochutíme:
S cesnakom: Do hotových halušiek pridáme pretlačený cesnak.
S kôprom: Do hotových halušiek pridáme na oleji opražený, na drobnučko nasekaný kôpor. Ešte raz všetko spolu premiešame a môžeme podávať. Pred podávaním môžeme dozdobiť podľa chuti nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.