Grilovaná hrudka a domáce tzatziky

Suroviny


2 ks Sabinovskej hrudky
400 g SABI bieleho jogurtu
1 ks šalátová uhorka
2–3 strúčiky cesnaku
1–2 PL olivového oleja
1 ČL citrónovej šťavy
soľ a čierne korenie podľa chuti
kôpor

Postup


1. Uhorku nastrúhame najemno (aj so šupkou, ak je mladá), osolíme a necháme odpočívať 10 minút, kým pustí vodu. Potom ju dôkladne vyžmýkame.

2. Do misky dáme SABI jogurt, pretlačený alebo nastrúhaný cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nasekaný kôpor podľa chuti. Pridáme vyžmýkanú uhorku, všetko dobre premiešame a necháme odpočívať v chladničke aspoň 30 minút, aby sa chute prepojili.

3. Sabinovskú hrudku nakrájame na 1 cm hrubé plátky a ugrilujeme z oboch strán.

4. Tzatziky naservírujeme do misiek, na vrch uložíme plátky ugrilovanej hrudky a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s chrumkavým pečivom.

čas prípravy

45 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore