FIT Cestoviny so špenátovým pestom a Sabinovskou hrudkou

Suroviny z produktov


Sabinovská hrudka biela

Suroviny


500 g celozrnných cestovín
200 g zelených fazuliek (rozmrazených alebo čerstvých)
300 g Sabinovskej hrudky SABI (môžetepoužiť aj Syr balkánskeho typu SABI)
trochu olivového oleja
podľa chuti soľ + mleté čierne korenie

 

Na špenátové pesto

3 PL olivového oleja
80 g baby špenátu
40 g kešu orechov
2 strúčiky cesnaku
1 PL citrónovej šťavy
1/2 ČL soli
1/4 ČL mletého čierneho korenia

Postup


1. Celozrnné cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode do mäkka. Sabinovskú hrudku vyberieme z obalu a pomocou papierovej kuchynskej utierky osušíme. Následne ju nakrájame na malé kocky. Na panvicu dáme trochu olivového oleja a opečieme kúsky hrudky do zlatista, pričom ju osolíme a okoreníme. Následne k nej pridáme aj fazuľové struky a chvíľu ich spolu opečieme. Nakoniec odstavíme.

2. Vo výkonnom mixéri alebo sekáčiku si rozmixujeme všetky suroviny na pesto čo najviac dohladka. Ak je príliš husté, môžeme pridať aj 1-2 PL vody.

3. Uvarené cestoviny precedíme a zmiešame s hotovým pestom, opečenou Sabinovskou hrudkou a fazuľkami.

čas prípravy

30 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore