FIT Cestoviny so špenátovým pestom a Sabinovskou hrudkou
Suroviny
500 g celozrnných cestovín
200 g zelených fazuliek (rozmrazených alebo čerstvých)
300 g Sabinovskej hrudky SABI (môžetepoužiť aj Syr balkánskeho typu SABI)
trochu olivového oleja
podľa chuti soľ + mleté čierne korenie
Na špenátové pesto
3 PL olivového oleja
80 g baby špenátu
40 g kešu orechov
2 strúčiky cesnaku
1 PL citrónovej šťavy
1/2 ČL soli
1/4 ČL mletého čierneho korenia
Postup
1. Celozrnné cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode do mäkka. Sabinovskú hrudku vyberieme z obalu a pomocou papierovej kuchynskej utierky osušíme. Následne ju nakrájame na malé kocky. Na panvicu dáme trochu olivového oleja a opečieme kúsky hrudky do zlatista, pričom ju osolíme a okoreníme. Následne k nej pridáme aj fazuľové struky a chvíľu ich spolu opečieme. Nakoniec odstavíme.
2. Vo výkonnom mixéri alebo sekáčiku si rozmixujeme všetky suroviny na pesto čo najviac dohladka. Ak je príliš husté, môžeme pridať aj 1-2 PL vody.
3. Uvarené cestoviny precedíme a zmiešame s hotovým pestom, opečenou Sabinovskou hrudkou a fazuľkami.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.