Domáca SABI veka
Suroviny
500 g hladkej múky
285 g SABI mlieka
60 g zmäknutého SABI masla
11 g soli
6 g instantných kvasníc / 20 g droždia
1 ks rozšľahané vajce na potretie
Čergov Chilli plátky
zelenina podľa chuti
Postup
1. Múku zmiešame so soľou a kvasnicami/droždím, pridáme mlieko a zmäknuté maslo. Hnetieme cesto kým nie je hladké, nelepivé a úplne sa oddelí od misy.
2. Cesto vložíme do misy vymastenej trochou oleja, prikryjeme ho fóliou a necháme kysnúť.
3. Keď sa objem cesta zdvojnásobí, vyložíme ho na pomúčený pracovný stôl a rozdelíme na polovicu. Každý kus rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a pevne ho zrolujeme od jedného konca po druhý tak, aby vznikla hladká veka.
4. Hotovú veku preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme podkysnúť asi 30 minút. Potrieme ju vajíčkom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C dozlatista.
5. Vychladnutú veku nakrájame, krajce zľahka opečieme a podávame s kvalitným syrom, napríklad Čergovom Chilli a zeleninou podľa chuti.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.