Cuketové tagliatelle so smotanovou omáčkou a Volovcom
Suroviny
2 ks stredne veľké cukety
200 g cestovín tagliatelle
200 ml smotany na šľahanie SABI
1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
1 PL olivového oleja
50 g strúhaného Volovca
soľ a čierne korenie podľa chuti
čerstvá bazalka (na ozdobu)
Postup
1. Cukety umyte a pomocou škrabky nakrájajte na tenké plátky alebo dlhé rezance (tagliatelle). Cestoviny uvarte podlá návodu.
2. Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte nasekaný cesnak a jemne ho opražte. Pridajte cuketové rezance a krátko ich opečte, aby zostali chrumkavé (približne 3-4 minúty).
3. Cuketové rezance odložte bokom a do panvice prilejte smotanu na šľahanie SABI a nechajte ju prevariť. Potom pridajte strúhaný syr Volovec na zahustenie. Miešajte, kým sa omáčka zahustí.
4. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti, cestoviny a cuketové rezance naservírujte na tanier, prelejte smotanovou omáčkou a ozdobte čerstvými bazalkovými listami.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.