Cuketové tagliatelle so smotanovou omáčkou a Volovcom

Suroviny


2 ks stredne veľké cukety
200 g cestovín tagliatelle
200 ml smotany na šľahanie SABI
1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
1 PL olivového oleja
50 g strúhaného Volovca
soľ a čierne korenie podľa chuti
čerstvá bazalka (na ozdobu)

Postup


1. Cukety umyte a pomocou škrabky nakrájajte na tenké plátky alebo dlhé rezance (tagliatelle). Cestoviny uvarte podlá návodu.

2. Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte nasekaný cesnak a jemne ho opražte. Pridajte cuketové rezance a krátko ich opečte, aby zostali chrumkavé (približne 3-4 minúty).

3. Cuketové rezance odložte bokom a do panvice prilejte smotanu na šľahanie SABI a nechajte ju prevariť. Potom pridajte strúhaný syr Volovec na zahustenie. Miešajte, kým sa omáčka zahustí.

4. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti, cestoviny a cuketové rezance naservírujte na tanier, prelejte smotanovou omáčkou a ozdobte čerstvými bazalkovými listami.

čas prípravy

45 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore