Cuketové placky so Sabinovskou hrudkou

Suroviny z produktov


Sabinovská hrudka, 100 g

Suroviny


3 ks menšej cukety
2 ks stredne veľkej mrkvy
2 ks jarnej cibuľky
100 g Sabinovskej hrudky
2 ks vajíčka
2-3 lyžice strúhanky
podľa potreby soľ
podľa potreby petržlenová vňať
podľa potreby mäta
podľa potreby olivový olej

Postup


1. Mrkvu a cuketu (aj so šupkou) nastrúhame na hrubom strúhadle. Posolíme, necháme 15 - 20 minút odstáť a potom vytlačíme dlaňami zo zeleniny všetku prebytočnú šťavu.

2. Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno a zmiešame s dvoma celými vajíčkami. Pridáme 2 až 3 lyžice strúhanky a na kocky nakrájanú sabinovskú hrudku. Celú zmes primiešame k cukete. Dochutíme čerstvo nasekanými bylinkami, všetko poriadne premiešame a necháme v chladničke 20 minút odstáť.

3. Placky opekáme na olivovom oleji, 2 až 3 minúty z každej strany do zlatista.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore