Cottage cheese quiche so špenátom
Suroviny
1 balenie lístkového cesta
200 g SABI Cottage Cheese
3 ks vajcia
100 ml SABI smotany na varenie
100 g strúhaného syra (napr. Sabinovskej Tehly)
1 ks malá cibuľa, nasekaná nadrobno
150 g čerstvého špenátu
1/2 ČL soli
štipka čierneho korenia a muškátového orieška
Postup
1. Lístkové cesto rozložíme a vložíme ho do formy na quiche, pričom ho jemne pritlačíme ku krajom.
2. Na panvici krátko orestujeme cibuľu, pridáme čerstvý špenát a miešame, kým listy zvädnú.
3. V miske zmiešame Cottage Cheese, vajcia, smotanu, strúhaný syr, soľ, čierne korenie a muškátový oriešok. Pridáme orestovaný špenát s cibuľou a dobre premiešame.
4. Zmes nalejeme na pripravené cesto vo forme a rovnomerne rozotrieme.
5. Quiche pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 30–35 minút, kým povrch získa zlatistú farbu a stred sa spevní.
6. Po upečení necháme quiche pár minút vychladnúť, aby sa lepšie krájal, a podávame ho teplý alebo studený.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.