Conchas

Suroviny


Typické  mexické  raňajkové  pečivo,  ktoré  vraj  nechýba  v žiadnej  mexickej pekárničke, môže voňať aj u Vás.

CESTO:

  • 500 g hladkej múky
  • 125 g kryštálového cukru
  • 10 g soli
  • 60 g masla SABI
  • 60 g margarínu
  • 10 g sušeného mlieka SABI
  • 7 g sušeného droždia
  • 4 vajcia
  • 100 ml vody

POVRCHOVÁ HMOTA:

  • 115 g hladkej múky
  • 115 g práškového cukru
  • 90 g masla SABI
  • 1 lyžica kakaa
  • štipka soli

Postup


POSTUP:

Z múky, margarínu, vajec, soli, droždia, sušeného mlieka, vody a polovice cukru vymiesime nelepivé cesto, do ktorého následne vmiesime roztopené maslo a druhú polovicu cukru. Cesto necháme kysnúť pri izbovej teplote asi 2 hodiny. Potom z neho vytlačíme vzduch, vytvoríme bochník, prikryjeme a vložíme do chladničky na 8 až 24 hodín.

Pred vybratím cesta z chladničky si pripravíme povrchovú hmotu. Múku, štipku soli, práškový cukor a maslo miešame, kým sa úplne nespoja.Hmotu rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu zmiešame s kakaom.

Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 15 - 16 kúskov. Z každého kúska cesta vytvoríme guľku, ktorú položíme na pripravený plech. Guľky trochu pritlačíme a necháme podkysnúť ešte asi 30 minút.

Z povrchovej hmoty si pripravíme guľôčky. Každú guľôčku položíme medzi potravinovú fóliu a roztlačíme alebo vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 7 cm. Kruhy poukladáme na už vykysnuté pripravené bochníčky. Špičkou noža jemne nakrojíme povrch bochníčka.

Prvých 5 minút pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C, zvyšných päť minút pri teplote 180 °C. Necháme vychladnúť.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

12 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore