Conchas
Suroviny
Typické mexické raňajkové pečivo, ktoré vraj nechýba v žiadnej mexickej pekárničke, môže voňať aj u Vás.
CESTO:
- 500 g hladkej múky
- 125 g kryštálového cukru
- 10 g soli
- 60 g masla SABI
- 60 g margarínu
- 10 g sušeného mlieka SABI
- 7 g sušeného droždia
- 4 vajcia
- 100 ml vody
POVRCHOVÁ HMOTA:
- 115 g hladkej múky
- 115 g práškového cukru
- 90 g masla SABI
- 1 lyžica kakaa
- štipka soli
Postup
POSTUP:
Z múky, margarínu, vajec, soli, droždia, sušeného mlieka, vody a polovice cukru vymiesime nelepivé cesto, do ktorého následne vmiesime roztopené maslo a druhú polovicu cukru. Cesto necháme kysnúť pri izbovej teplote asi 2 hodiny. Potom z neho vytlačíme vzduch, vytvoríme bochník, prikryjeme a vložíme do chladničky na 8 až 24 hodín.
Pred vybratím cesta z chladničky si pripravíme povrchovú hmotu. Múku, štipku soli, práškový cukor a maslo miešame, kým sa úplne nespoja.Hmotu rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu zmiešame s kakaom.
Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 15 - 16 kúskov. Z každého kúska cesta vytvoríme guľku, ktorú položíme na pripravený plech. Guľky trochu pritlačíme a necháme podkysnúť ešte asi 30 minút.
Z povrchovej hmoty si pripravíme guľôčky. Každú guľôčku položíme medzi potravinovú fóliu a roztlačíme alebo vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 7 cm. Kruhy poukladáme na už vykysnuté pripravené bochníčky. Špičkou noža jemne nakrojíme povrch bochníčka.
Prvých 5 minút pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C, zvyšných päť minút pri teplote 180 °C. Necháme vychladnúť.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.