01. 04. 2022

Veľkonočný SABI mazanec

Ingrediencie

200 ml vlažného SABI mlieka
60 g zmäknutého SABI masla

1 ks vanilínový cukor
380 g hladkej múky
1 ks vajíčko
1 kocka droždia
80 g kryštálového cukru
1 PL oleja
nastrúhaná kôra z 1 citróna
vajíčko na potretie

Postup

1. Vanilkový cukor rozpustíme vo vlažnom mlieku. Sladkým mliekom potom zalejeme droždie (vo väčšej miske) a pripravíme si kvások.

2. Z vajíčka oddelíme bielok a so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.

3. Mixérom s metličkami na cesto alebo rukou zapracujeme cesto z múky, cukru, citrónovej kôry, žĺtka, oleja, zmäknutého SABI masla a kvásku. Počas miesenia cesta pridávame bielkový sneh. * ak je cesto príliš husté, prilejeme do neho trochu mlieka.

4. Pripravené cesto prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť na teplom mieste aspoň 30 minút.

5. Vykysnuté cesto krátko prehnietime rukami na pomúčenej doske. Vytvarujeme z neho hladký bochník a preložíme ho na papierom na pečenie vystlaný plech.

6. Bochník potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ho 20 minút na teplom mieste podkysnúť. Pečieme ho pri teplote 170°C asi 40 minút, kým nie je mazanec dozlatista upečený.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore