Ingrediencie
300 ml silnej (studenej) kávy
dlhé piškóty (25 ks)
80 g práškového cukru
250 g Mascarpone
1 ČL vanilkového extraktu vanilkovej pasty
250 mI SABI smotany na šľahanie
kakao na posypanie
Postup
1. Vo väčšej miske vyšľaháme mascarpone, preosiaty práškový cukor a vanilkový extrakt/vanilkovú pastu.
2. Do krému nalejeme dobre vychladenú SABI smotanu na šľahanie. Všetko spolu šľaháme až kým nevznikne hladký nadýchaný krém.
3. Okrúhlu tortovú formu vystelieme papierom na pečenie (na dno dáme kruh a po stranách pás papiera).
4. Dlhé piškóty po jednej namáčame v káve (na pár sekúnd) a ukladáme na dno formy. Na ne navrstvíme polovicu krému a opäť preložíme piškótami namáčanými v káve. Nakoniec na vrchu zarovnáme druhú polovicu krému a uložíme aspoň na 3 hodiny do chladu.
5. Po zachladení zložíme z formy obruč a opatrne stiahneme papier na pečenie. Vrch posypeme preosiatym kakaom a podávame so šálkou kávy.