Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
2 ks Sabinovskej hrudky
150 g kuracích pŕs
2 ks menšie cukety
100 g šampiňónov
100 g cherry paradajok
1 ks cibuľa
soľ, korenie, červená paprika a olivový olej
špízové špajle
zeleninový šalát a pečivo
Postup
1. Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Mäso osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou, prelejeme olivovým olejom a poriadne premiešame.
2. Sabinovskú hrudku nakrájame na kocky. Cuketu a cibuľu nakrájame na kolieska, šampiňóny prekrojíme pozdĺžne.
3. Na špajle postupne napichujeme mäso, hrudku a zeleninu.
4. Špízy grilujeme na rozohriatom grile, kým sa mäso prepečie. Špízy podávame teplé so zeleninovým šalátom a chrumkavým pečivom.
Tip od Karotky
K šalátu si pripravte medovo-horčicový dresing zmiešaním troch polievkových lyžíc olivového oleja s jednou polievkovou lyžicou dijonskej horčice, jednou polievkovou lyžicou medu a trochou soli.