15. 02. 2022

Špargľová polievka

Ingrediencie

2 PL SABI masla
2 PL hladkej múky
400 ml vody/vývaru
1 ks väčší zemiak
100 ml SABI smotany na šľahanie
12 ks špargle
soľ, korenie

Postup

1. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme múku a opražíme ju, kým nezačne tmavnúť. Vtedy zalejeme horúcou vodou/vývarom a pridáme očistený, na malé kocky nakrájaný zemiak. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Špargľu očistíme a hlavičky odrežeme (odložíme ich bokom). Zvyšok špargle nakrájame na kolieska a pridáme do hrnca, nakoniec vložíme do hrnca aj hlavičky zo špargle a necháme variť asi 10 minút.
3. Keď je špargľa uvarená, hlavičky vyberieme z hrnca (budeme ich servírovať v polievke).
4. Obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom a zriedime SABI smotanou na šľahanie. Chvíľku povaríme na miernom ohni a dochutíme podľa chuti.
5 Polievku servírujeme so špargľovými hlavičkami na hladine

Dobrú chuť!

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore