Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
NA ŠALÁT
1 ks syra SABI balkánskeho typu
200 g uvarenej cvikly
250 g šalátového mixu
100 g červeného hrozna
50 g vlašských orechov
NA DRESSING
1 PL dijónskej horčice
1 a 1/2 PL medu
4 PL olivového oleja
soľ
čierne korenie podľa chuti
Postup
1. Varenú cviklu a syr SABI balkánskeho typu nakrájame na malé kocky. Šalát a hrozno umyjeme, hrozno rozkrojíme na polovice a vlašské orechy nalámeme na menšie kúsky a opečieme na panvici dochrumkava.
2. V miske zmiešame dijónsku horčicu, med, olivový olej a dôkladne premiešame, až kým sa všetky ingrediencie dobre prepoja. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
3. Všetky ingrediencie (šalát, cviklu, hrozno, orechy a syr SABI balkánskeho typu) vložíme do väčšej misky, pridáme dressing a jemne premiešame, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne spojili. Podávame s čerstvým a chrumkavým pečivom.
TIP OD KAROTKY: Hrozno môžeme nahradiť iným sezónnym ovocím, napríklad nektarinkami.