Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
3 ks vajíčka
1/2 hrnčeka trstinového cukru
1/2 hrnčeka SABI acidofilného mlieka
80 ml rozpusteného kokosového oleja
1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva
1 hrnček strúhaného kokosu
1 konzerva ananásového kompótu
Smotanová poleva:
1 SABI kyslá smotana
1 až 2 balíčky vanilkového cukru
Postup
1. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom. Pridáme SABI acidofilné mlieko, rozpustený kokosový olej a premiešame.
2. Do cesta pridáme strúhaný kokos a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko spolu premiešame, aby sa ingrediencie spojili a cesto vylejeme na menší plech (40x30cm) vystlaný papierom na pečenie.
3. Na cesto husto poukladáme zaváraný ananás, zatlačíme ho do cesta a koláč pečieme 20 minút pri teplote 175°C.
4. Kým sa koláč pečie, z kyslej smotany a vanilkového cukru pripravíme smotanovú polevu.
5. Upečený koláč necháme vychladnúť a následne ho potrieme smotanovou polevou. Na záver môžeme koláč ozdobiť kúskami kokosu či sušenými malinami.
Tip od Karotky
Ananás môžete zameniť za sezónne ovocie, napríklad jahody.