Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
1 ks chladené lístkové cesto
kečup
100 g syra Čergov
100 g Sabinovskej Tehly 45%
60 g šunky
100 g plátkov slaniny
pizza korenie alebo oregano
1 ks vajíčko
Postup
1. Lístkové cesto rozprestrieme a rozdelíme na dve rovnaké časti.
2. Polovicu cesta štedro potrieme kečupom, pridáme plátky šunky, nastrúhanú Sabinovskú Tehlu a syr Čergov. Nakoniec posypeme pizza korením alebo oreganom a prikryjeme druhým plátom cesta.
3. Cesto nakrájame na rovnako široké pásiky. Každý pásik cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom, stočíme do twistu a obalíme v slanine.
4. Takto pripravené twisty pečieme v rúre vyhriatej na 170°C do zlatista, približne 20 minút.