22. 02. 2022

SABI kuchyňa - Boršč

Ingrediencie

500 g hovädzieho mäsa (predné)
150 g bravčového pliecka
1 ks cibuľa
200 g koreňovej zeleniny
100 g zemiakov
200 g cvikly
50 g slaniny
100 g SABI smotany na varenie
200 g hlávkovej kapusty
30 g hladkej múky
na dochutenie: cukor, soľ, čierne korenie, červená paprika mletá, bobkový list, čierne korenie celé, nové korenie celé, citrónová šťava

Postup

1. Hovädzie a bravčové mäso umyjeme (v celku), vložíme do hrnca a zalejeme vodou (asi 2,5 I). Privedieme ho do varu a necháme zovrieť. Pridáme 1/2 ČL soli, očistenú cibuľu, bobkový list, celé nové a čierne korenie. Na miernom plameni varíme približne 2 hodiny.

2. Mäso po uvarení z vody vyberieme (bravčové skôr než hovädzie, aby sa nerozvarilo) a vývar precedíme. Do vývaru pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, na rezance nakrájanú/nastrúhanú hlávkovú kapustu, očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky a všetko spolu varíme.

3. Slaninu nakrájame na menšie kocky a na panvici ju mierne vyškvaríme. Pridáme k nej mletú červenú papriku a necháme ju speniť. Následne ju pridáme do variacej sa polievky.

4. Múku preosejeme a poriadne rozšľaháme v SABI smotane. Za stáleho miešania ju vlejeme do polievky a ďalej ju varíme cca. 30 minút.

5. Nakoniec do polievky pridáme uvarenú, očistenú a na hrubšie rezance nakrájanú cviklu a na kocky pokrájané vopred uvarené hovädzie a bravčové mäso.

6. Polievku dochutíme citrónovou šťavou a cukrom (aby bola sladko-kyslá), soľou a korením podľa chuti a chvíľku spoločne povaríme, aby sa chute spojili.

7. Servírujeme s lyžicou kyslej smotany na vrchu a podávame s pečivom.

Dobrú chuť!

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore