Ingrediencie
300 g guľatozrnnej ryže
600 ml SABI mlieka
štipka soli
20 g SABI masla
3 ks vajíčka
100 g kryštálového cukru
250 g SABI hrudkovitého tvarohu
1 ks vanilkový cukor
200 g ovocia (podľa chuti)
1 PL citrónovej šťavy
+ zapekacie misky
Postup
1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou studenou vodou. Do hrnca dáme variť SABI mlieko so štipkou soli a SABI maslom. Do vriaceho mlieka vysypeme ryžu a na veľmi miernom ohni uvaríme do polomäkka.
2. Žĺtky vyšľaháme s polovicou (50 g) kryštálového cukru dopenista. Do uvarenej ryže vmiešame žĺtkovú penu.
3. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a ovocím.
4 Zapekacie misky vymastíme maslom a naplníme do jednej tretiny ryžou, potom pridáme tvarohovú plnku, doplníme ryžou a zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút.
5. Z bielkov vyšľaháme spolu s 50 g kryštálového cukru a citrónovou šťavou sneh. Po 15 minútach pečenia ju navrstvíme na nákyp a dopekáme ešte 15 minút. Po upečení podávame teplé. Ozdobíme čerstvým ovocím a prelejeme sladkým sirupom.