26. 04. 2022

Mrkvové muffiny

Ingrediencie

Cesto
200 g hladkej múky
100 g kryštálového cukru
1 ks vanilkový cukor
1 ks prášok do pečiva
1 ks vajíčko
120 ml SABI mlieka
120 ml oleja
2 ks mrkvy

Krém

250 ml SABI smotany na šľahanie
1 ks stužovač šľahačky
250 g mascarpone
4 PL práškového cukru

Postup

1. V miske vymiešame vajíčko s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, olej a hladkú múku s kypriacim práškom. Všetko spolu premiešame varechou.

2. Mrkvu nastrúhame nahrubo a vmiešame do cesta.

3. Do plechu na muffiny vložíme košíčky, ktoré naplníme cestom do 3/4. Pečieme v predhriatej rúre na 185 °C asi 20 minút do zlatista. Po upečení necháme muny vychladnúť.

4. Z vychladenú smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku. Postupne do nej zašľaháme mascarpone a práškový cukor.

5. Krém vložíme cukrárskeho vrecka a pomocou neho muffiny ozdobíme.

 

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore