23. 02. 2022

Koložvárska kapusta

Ingrediencie

1 kg kyslej kapusty
1 kg ryže
400 g údenej klobásy
1 kg mletého mäsa
400 ml SABI kyslej smotany
150 g SABI smotany na šľahanie
2 ks cibule
červenú papriku mletú
bravčovú masť
soľ a korenie

Postup

1. Kyslú kapustu podusíme v hrnci na cibuli nakrájanej na pásiky s mletou paprikou domäkka (použijeme 1 cibuľu). Ryžu uvaríme podľa postupu nie úplne domäkka.

2. Na časti bravčovej masti sprudka osmažíme nadrobno nakrájanú druhú cibuľu a pridáme k nej mleté mäso. Podľa potreby ho okoreníme a osolíme, môžeme pridať aj iné bylinky (podľa chuti).

3. Zvyškom bravčovej masti vymastíme zapekaciu misu a na jej dno uložíme vrstvu dusenej kapusty. Na jej vrch pridáme vrstvu ryže, mletého mäsa a na kolieska nakrájanú údenú klobásu.

4. SABI smotanu na šľahanie a kyslú smotanu zmiešame, pridáme soľ a korenie. Polovicou smotanovej zmesi potrieme klobásovú „vrstvu“ a proces opakujeme od začiatku (vrstva kapusty, ryže, mäsa, klobásy).

5. Poslednou vrstvou (na vrchu) je dusená kapusta, na ktorú rozotrieme zvyšok smotanovej zmesi a dáme zapiecť na 45 minút do predhriatej rúry na 200°C.

Dobrú chuť!

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore