17. 02. 2021

5 zaujímavostí o masle SABI

Maslo SABI patrí jednoznačne medzi potraviny, vďaka ktorým sa dokáže každé nevýrazné jedlo premeniť na hotové majstrovské dielo. V minulosti boli časy, kedy ľudia pripisovali maslu negatívne vlastnosti, ktoré môžu spôsobiť obezitu či ochorenia srdca. Avšak, dnes už všetci vieme, že kvalitné maslo, ako je naprí-klad maslo SABI, je bezpodmienečnou súčasťou „zdravej výživy“.

Naše skvelé maslo v sebe ukrýva veľké množstvo zdraviu prospešných látok, ktoré sú pre ľudský organizmus nena-hraditeľné. Maslo SABI je naturálny mliečny tuk z tej najčerstvejšej smota-ny, vyrobenej mechanickým odstrede-ním mlieka a bez akejkoľvek prídavnej látky. Potravina, ktorú konzumujeme na dennej báze v sebe ukrýva aj niekoľko zaujímavostí, o ktorých ste možno ani len netušili. O každej z nich vám niečo bližšie prezradíme.

1. Maslo je bohaté na vitamíny rozpustné v tukoch

V masle SABI existuje mnoho, v tukoch rozpustných vitamínov, ako napríklad vitamíny A, D, E a K2. Vitamín K2 sa v modernej strave vyskytuje pomer-ne zriedkavo a mnoho ľudí ani netuší o jeho účinkoch na ľudský organizmus. Vitamín K2 môže mať silný vplyv na zdravie. Je totiž úzko spojený s meta-bolizmom vápnika a jeho prípadný nedostatok môže viesť k vážnym ocho-reniam, vrátane kardiovaskulárnych chorôb, rakoviny či osteoporózy.

2. Znižuje riziko srdcového infarktu

Pred niekoľkými rokmi sa šírila fáma o nezdravosti masla a potrebe náhrady. Preto sme sa všetci húfne vrhli nahra-diť maslo margarínom. Ako sa neskôr verejnosť dozvedela, margarín nebol najlepšou voľbou, najmä kvôli obsahu vysoko spracovaných trans-tukov, ktoré sú vyložene toxické a môžu spôsobiť najrôznejšie ochorenia. Margarín výraz-ne zvyšuje riziko kardiovaskulárnych ochorení, zatiaľ čo maslo nemá žiaden z týchto negatívnych účinkov.

3. Maslo SABI ako najlepší zdroj mastných kyselín - butyrátu

Po konzumácii nášho kvalitného masla SABI získate zdraviu prospešnú mastnú kyselinu – butyrát. Mastná kyselina, butyrát 4-uhlík je vytvorená pomocou baktérií v hrubom čreve, ak sú vystave-né na diétnej vláknine. Aj to je jedným z dôvodov, prečo má vláknina zdravot-ný prínos pre ľudí. Zaujímavosťou je aj samotný názov tejto mastnej kyseliny, nakoľko butyrát je odvodený od slova butter (z angličtiny butter = maslo).

4. Bohaté na konjugovanú kyselinu linolovú

Maslo SABI je skvelým zdrojom ďalšej, pre nás prospešnej mastnej kyseliny, nazývanej konjugovaná kyselina lino-lová. Táto mastná kyselina má silný vplyv na metabolizmus a je skutočne prospešná aj ako doplnok na chudnutie.,

5. Konzumáciou masla SABI znižujeme riziko obezity

Rôzne inštitúty zaoberajúce sa pora-denstvom vo výžive odporúčajú, aby sme zvolili nízkotučné mliečne výrobky. Svoju „pravdu“ podmieňujú získaním vápnika, ktorý samozrejme potrebuje-me, no bez všetkých tých „zlých“ tukov a kalórií. Avšak aj napriek vyššiemu obsahu kalórií musíme povedať, že príjem plnotučných výrobkov, nie je spojený s obezitou.

V skutočnosti, jeden z najnovších prieskumov, ktorý sa zaoberal účin-kami konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov s vysokým obsahom tuku na obezitu, kardiovaskulárne choroby a iné metabolické poruchy zistil, že príjmom mliečnych potravín s vysokým obsahom tuku, nedošlo k zvýšeniu metabolických porúch, ba naopak zistili, že takéto výrobky sú spojené s výrazne nižším rizikom obezity.

A tá, azda najväčšia, výhoda masla SABI je, že každé jedlo zjemní a dodá mu neuveriteľne úžasnú chuť.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore