Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
Cesto
60 g SABI masla
250 g vody
180 g hladkej múky
4 ks vajcia
štipka soli
Vanilkový krém
500 ml mlieka SABI
1 ks vanilkový puding
2 PL trstinového cukru
1 ks žĺtok
1 ks vanilkový cukor
100 ml 33% SABI smotany na šľahanie
Postup
Krém
1. Z mlieka, pudingového prášku, cukru a žĺtka uvaríme puding. Uvarený puding prelejeme do misky, zakryjeme potravinovou fóliou (aby sa na vrchu nevytvorila kožka) a necháme ho vychladnúť.
2. Zo smotany vyšľaháme šľahačku, ktorú zmiešame s vychladnutým pudingom.
Cesto
1. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ, maslo a necháme zohrievať, kým sa maslo vo vode neroztopí. Následne do vody prisypeme múku a miešame - odpaľujeme približne dve minúty.
2. Cesto necháme vychladnúť a po jednom do neho zašľahávame vajíčka.
3. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na plechu (vystlanom papierom na pečenie) tvarujeme okrúhle venčeky.
4. Pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 200°C, potom znížime teplotu na 180°C a pečieme ďalších 10-15 minút.
5. Upečené venčeky po vychladnutí prekrojíme na polovicu, naplníme vanilkovým krémom a posypeme práškovým cukrom.
Pozrite si videorecept