30. 04. 2024

Kefírové vafle SABI od Tinky

Martina je mamou ročnej dcérky a svoj voľný čas najradšej trávi v kuchyni. Počas pandémie si na IG založila foodblog @foodeliciouswithtinka, ktorý je dodnes jej záľubou.

Suroviny

370 ml Kefírového mlieka SABI
220 g hladkej múky
30 g kukuričného škrobu
2 ČL prášku do pečiva
1 ČL soli
mleté čierne korenie
2 ks vajcia
60 g rozpusteného SABI masla
80 g nastrúhanej Sabinovskej tehly

Postup

1. Múku, škrob, prášok do pečiva, soľ a korenie zmiešame v miske, pridáme roztopené maslo, vajcia, kefír, syr a nakoniec sušené paradajky a špenát.

2. Všetko dobre premiešame, až kým vypracujeme husté cesto, ktoré okamžite lejeme do vopred rozohriateho vafľovača a opekáme dozlatista (asi 4 minúty).

3. Podávame s dipom z kyslej smotany alebo volským okom a šalátom.

Tip od Tinky: Pridajte aj lyžicu krájaných sušených paradajok či nasekaný baby špenát.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore