Svieža nepečená kefírová torta
Suroviny
200 g detských piškót
100 g masla SABI
3 lyžice polotucného mlieka SABI
500 ml kefírového mlieka SABI
100 g mäkkého roztieratelného tvarohu
v crievku SABI
1 citrón
150 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
20 g práškovej želatíny
100 ml polotucného mlieka SABI
300 g malín alebo cerníc (aj mrazené)
100 g lúpaných nesolených pistácií
lístky medovky
Postup
Detské piškóty rozdrvíme, zvlhcíme ich mliekom a zapracujeme do nich zmäknuté maslo. Hmotu zatlacíme na dno otváratelnej tortovej formy a dáme vychladit. Maliny ocistíme a cast z nich si odložíme na ozdobu. Želatínu necháme napucat v mlieku, zohrejeme ju a rozmiešame, aby sa rozpustila. Kefír vyšlaháme s tvarohom, nastrúhanou citrónovou kôrou a štyrmi lyžicami citrónovej štavy, primiešame cukor, vanilinový cukor a rozpustenú želatínu. Polovicu náplne roztrieme na korpus, rovnomerne pokladieme lesnými plodmi a zakryjeme druhou polovicou náplne. Tortu necháme aspon pät hodín chladit. Ozdobíme zvyšným ovocím, nasekanými pistáciami a lístkami medovky.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk