Maškrtné lievance z Acidofilného mlieka SABI
Suroviny
450 ml Acidofilného mlieka SABI
250 g hladkej múky
1-2 PL cukru
pol balíčka prášku do pečiva
2 vajíčka
štipka soli na zvýraznenie chuti
štipka mletej škorice
maslo SABI na vyprážanie
Postup
1. Do misky vlejeme Acidofilné mlieko SABI. K nemu pridáme múku, prášok do pečiva a vajíčka. Dôkladne všetko vyšľaháme, dochutíme cukrom, soľou a štipkou škorice.
2. Na rozohriatu panvicu dáme maslo, aby sa nám krásne roztopilo. Naberačkou si urobíme kôpky cesta, ktoré jemne rozotrieme. Na jednu panvicu sa zmestia 3 - 4 lievance.
3. Lievance krátko opečieme z oboch strán na miernom ohni.
4. Hotové lievance natrieme obľúbeným džemom alebo marmeládou a ozdobíme ovocím. Vhodný je tiež med, kokos, tvaroh, či šľahačka. No fantázii a chutiam sa medze nekladú.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.