Tavený syr údajne odvápňuje kosti. Je to pravda?


Odpoveď: Problematikou tavených syrov sa zaoberal aj istý francúzsky výskumný tím, ktorý porovnával biologickú využiteľnosť vápnika pochádzajúceho z mlieka, fermentovaných mliečnych výrobkov, tavených syrov a potravín rastlinného pôvodu. Výskumom sa dospelo k záveru, že najvyššia biologická využiteľnosť vápnika je z mlieka a fermentovaných mliečnych výrobkov. Čo sa týka tavených syrov, tu bola biologická využiteľnosť vápnika síce nižšia (asi o 5 %), ale stále významne vyššia nech už potravín rastlinného pôvodu. O odvápňovaní kostí kvôli konzumácii tavených syrov ale nemožno vravieť ani náhodou. Sme toho názoru, že so žiadnou potravinou to netreba preháňať, avšak náš tavený syr VOLOVEC a SABINA si môžete z času na čas dopriať bez obáv.

Dátum: 20.08.2015« Späť na zoznam
Hore