Maslo


MILK - AGRO Maslu patrí vo výžive obyvateľstva dôležité miesto ako jednému z najdôležitejších zdrojov prírodných živočíšnych tukov. Jeho konzumácia vo vhodnom a primeranom pomere s rastlinnými tukmi má svoje opodstatnenie, okrem iného aj tým, že umožňuje organizmu prijímať v tuku rozpustné vitamíny A, D, E a K.

 Ide o mliečny produkt, ktorý je súčasťou výživy obyvateľstva mierneho podnebného pásma Európy celé tisícročia. Maslo je emulzia mliečneho tuku a vody, v ktorej sú rozpustené všetky prirodzené súčasti mlieka ako mliečny cukor, mliečne bielkoviny a minerálne látky. SABI maslo má na trhu svoj stály okruh zákazníkov, ktorí ho uprednostňujú pred ostatnými druhmi masla a tukov.

VÝROBA MASLA

Maslo sa vyrába z kvalitnej pasterizovanej smotany s obsahom tuku 33 – 40 %. Od percenta tuku v smotane závisí objem masla, ktorý je z nej možný vyrobiť. U smotany sa sleduje aj jej kyslosť, ktorá nesmie presiahnuť normu. Smotana na výrobu masla fyzikálne zreje po dobu 8 – 12 hodín pri teplote 6 – 8 °C. Počas výrobného procesu sa v hotovom produkte sleduje podiel vody v percentách.

Stĺkanie /mútenie/ masla je proces, pri ktorom tekutá smotana naráža na steny mútiaceho valca, čím sa v nej oddeľuje tuk a vzniká maslová hmota. Vedľajším produktom tohto procesu je cmar.

ŠPECIFIKÁCIA MASLA

  • na výrobu sa používa kvalitná čerstvá smotana
  • obsahuje 82% živočíšneho tuku a maximálne 16% vody
  • neobsahuje rastlinný tuk
  • obsahuje vitamíny A, D, E a K
  • ľahko stráviteľné
  • nedráždi žalúdok
  • vďaka svojej nutričnej hodnote je základom mnohých diét
  • vhodné na varenie a pečenie
  • vysoká kvalita

 

Dátum: 09.08.2016« Späť na zoznam
Hore