Kulinárske vlastnosti jogurtu


MILK - AGROJogurt možno jesť so sušeným alebo čerstvým ovocím, s musli, s cereáliami, s marmeládou alebo medom. Určite je zdravšie dať deťom na desiatu a olovrant jogurt ako sladkosti. Odporúča sa tiež ako zákusok.

Okrem toho je výborným spojencom v kuchyni. Dodáva jedlám špeciálnu príchuť. Použiť ho možno ako prísadu do šalátov a namiesto smotany do polievok, štiav a omáčok. Nemá rád prudkú zmenu teploty. Ak sa pridáva do varených jedál, dobré je zmiešať ho s múkou a trochou vody a miešať, aby sa nezrazil. Odporúča sa skladovať ho medzi 4 až 12°C, ale nie dlho, vtedy si uchová všetky vlastnosti.

Pri pečení koláčov, do ktorých ide viac vajec, možno jedno vajce nahradiť trochou jogurtu. Zjemní chuť cesta.

Dátum: 24.08.2015« Späť na zoznam
Hore