Jogurt


MILK - AGROKyslé mlieka so živými mikróbami, teda jogurt, patrí k legendárnym potravinám. Ľudia už po stáročia používali jogurt na liečbu hnačiek a iných črevných ochorení. Na základe experimentov prekonal jogurt ukážkový nástup do modernej ľudovej medicíny.

Jogurt sa v 20. storočí dôkladne vedecky skúmal. Zistilo sa, že ide o mnohostrannú terapeutickú látku. Veľký podiel úžitku spočíva v rozsiahlych aktivitách ovplyvňujúcich tráviaci trakt.

Za svoje skvelé vlastnosti vďačí skupine prirodzených baktérií nazývaných LAKTOBACILY, ktoré sa starajú o kysnutie. Tým dodávajú jogurtom kyslastú chuť. Jeho terapeutické vlastnosti závisia predovšetkým od jednotlivých typov baktérií. Jogurt pôsobí hneď v niekoľkých sférach:

  • AKO LIEK PROTI HNAČKE
  • AKO PRIRODZENÉ ANTIBIOTIKUM
  • AKO PROSTRIEDOK PROTI RAKOVINE
  • AKO ŽALÚDOČNÝ BALZAM

Zdroj: Červena, D. Červeny,  K. : Liečba výživou. Martin 2002, str. 165 - 166.

Dátum: 24.08.2015« Späť na zoznam
Hore