Zdravie


Vážení priatelia zdravej výživy, v tejto našej sekcii Vám budeme prinášať informácie, týkajúce sa správnych stravovacích návykov, vhodnosti konzumácie našich produktov pri určitých zdravotných problémoch a pod. Budeme radi, ak nám dáte vedieť, čo by ste sa chceli dozvedieť.

Chystáme sa cez leto na turistiku. Môžeme si pribaliť tavený syr?

Odpoveď: Chlieb natretý taveným syrom VOLOVEC alebo SABINA je vždy lepšia voľba ako croissant alebo šunka. Prednosťou taveného syra je, že si ... >>

Tavený syr údajne odvápňuje kosti. Je to pravda?

Odpoveď: Problematikou tavených syrov sa zaoberal aj istý francúzsky výskumný tím, ktorý porovnával biologickú využiteľnosť vápnika pochádzajúceho ... >>

Je pravda, že sa do tavených syrov pridáva lacný margarín?

Odpoveď: Tu ide zas o tvrdenie, ktoré s pravdou nemá nič spoločné. Náš tavený syr VOLOVEC a SABINA spadá do kategórie „mliečny výrobok“, ... >>

Tavené syry značky SABI a aj ostatné tavené syry asi prestanem kupovať.

Odpoveď: Myslíme si, že podobnú dilemu má viacero spotrebiteľov. Tavené syry patria v súčasnosti k potravinám s najhorším menom, a to práve ... >>

Je lepší tvaroh kúpený zo statku, alebo tvaroh SABI?

Odpoveď: Rozhodne odporúčame uprednostniť tvaroh SABI. Tvaroh vyrobený doma – resp. na statku môže byť vyrobený z mlieka, ktoré neprešlo ... >>

Som často podráždená a unavená.

Odpoveď: Áno, tvaroh je potravinou, ktorú by ste mali zaradiť do svojho jedálnička, čím sa uvedené problémy môžu zmierniť. Tvaroh, okrem toho, ... >>

Koľko vápnika by som mala denne zjesť? Mám 24 rokov a som tehotná.

Odpoveď: Nájdite sa v tabuľke uvedenej nižšie. Skupina Odporúčané množstvo vápnika denne Dojčené deti od 6-12 ... >>

Dá sa tvaroh zmraziť?

Odpoveď: Áno, dá, ale musíte rátať s určitou zmenou jeho senzorických vlastností. Keď tvaroh následne rozmrazíte, dostane sa z neho von voda, ... >>

Som diabetik. Môžem jesť tvaroh?

Odpoveď: Áno, ale odporúčame staviť skôr na nízkotučné varianty. >>

Začal som cvičiť, mám uprednostniť nízkotučný alebo plnotučný tvaroh?

Odpoveď: Nízkotučný tvaroh je vhodný skôr ako súčasť redukčného stravovania pre ľudí trpiacich obezitou, a tiež napr. diabetesom, t.j. cukrovkou. ... >>

Je kyslomliečny nápoj vhodný pre horúce letné dni?

Odpoveď: Rozhodne áno. V letných mesiacoch kyslomliečny nápoj príjemne osvieži a navyše zasýti Vaše bruško. Nezabudnite ho však zbytočne ... >>

Moje deti nemajú radi mlieko.

Odpoveď: Acidofilné mlieko je kravské mlieko obohatené o ušľachtilé druhy mliečnych baktérií. O kyslomliečnych nápojoch možno tiež tvrdiť, ... >>

Držím diétu, ale milujem jogurty.

Odpoveď: Vďaka svojmu obsahu sa jogurt osvedčil aj pri redukčnej diéte. Probiotické kultúry, ktoré jogurt obsahuje podporujú proces chudnutia ... >>

Prečo mám tráviace problémy.

Odpoveď: Mnoho ľudí v súčasnosti má problém s laktózovou intoleranciou, t.j. s mliečnym cukrom, pretože im v tele chýba enzým, ktorý tento ... >>

Otvoril som jogurt a na povrchu je voda, čo to znamená?

Odpoveď: V tomto prípade sa nejedná o vodu, ale o srvátku, ktorá rozhodne neznamená, že jogurt už nemôžete konzumovať. Jednoduchým vysvetlením ... >>

Je lepšie kúpiť si syr v celku alebo plátkový?

Odpoveď: Výhodnejšie je kupovať syry v celku. Doma si odkrojte iba toľko, koľko sa zje na jedno posedenie. Čím tenšie plátky odložíte naspäť ... >>

Ako sa má správne skladovať syr?

Odpoveď: Odporúčaná ideálna teplota na uchovávanie syrov je okolo 5 °C. Odporúčame položiť syr na drevenú tácku a prikryť ho skleneným ... >>

Často sa mi kazia zuby, môže mi pomôcť syr?

Odpoveď: Pravidelné žuvanie tvrdého syra po jedle (najlepšie bezprostredne po jedle) chráni zuby pred zubným kazom, a tiež ďasná pred zápalmi. ... >>

Som v noci hladná, môžem si dať jogurt?

Odpoveď: Je dokázané, že večerná porcia jogurtu môže pomôcť v prevencii straty svalovej hmoty, ktorú ste tak ťažko nadobudli v posilňovni. ... >>

Prečo jesť jogurty?

Odpoveď: O jogurtoch možno povedať, že sú najvýznamnejšou skupinou mliečnych výrobkov. Okrem toho, že pozitívne ovplyvňujú črevnú mikroflóru, ... >>

Čo je pasterizácia?

Odpoveď: Pasterizáciou sa rozumie zahriate mlieka pri vysokej teplote počas krátkeho času, t.j. zahriatie najmenej na 71,7% počas 15 sekúnd. Týmto ... >>

Je pravda, že mlieko zahlieňuje?

Odpoveď: Táto otázka je veľmi častá, resp. veľmi často sa spotrebitelia boja konzumovať mlieko, aby predchádzali tvorbe hlienov. Ide však o mýtus, ... >>

Tvaroh - tradičná zložka jedálneho lístka Slovákov.

Zatiaľ čo nízkotučný tvaroh je vhodný ako súčasť redukčného stravovania, pre ľudí trpiacich obezitou, alebo cukrovkou, pre deti a športovcov, ... >>

Maslo

 Ide o mliečny produkt, ktorý je súčasťou výživy obyvateľstva mierneho podnebného pásma Európy celé tisícročia. Maslo je emulzia mliečneho ... >>

Mlieko - áno alebo nie?

Denná spotreba štvrť až pol litra mlieka pokryje väčšiu časť potreby vitamínov a minerálnych látok a dodáva vysokokvalitné bielkoviny, ktoré ... >>

Prečo piť čerstvé mlieko?

Na tepelné ošetrenie mlieka, ktoré je určené na predaj ako Čerstvé mlieko, sa dnes používa pasterizácia. Ide o proces, pri ktorom sa mlieko zohrieva ... >>

Kulinárske vlastnosti jogurtu

Jogurt možno jesť so sušeným alebo čerstvým ovocím, s musli, s cereáliami, s marmeládou alebo medom. Určite je zdravšie dať deťom na desiatu ... >>

Ako nám prospieva SABI jogurt ?

Jogurt SABI je užitočným zdrojom vápnika a fosforu pre zdravie kostí a zubov. Obsahuje vitamín B2, ktorý je potrebný na uvoľnenie energie zo živín, ... >>

Výživou proti osteoporóze

Vápnik (kalcium-Ca) je dôležitým stavebným materiálom kostí, zodpovedným za ich pevnosť. Príjem vápnika v odporúčanom množstve a v optimálnom ... >>

Prečo konzumovať kyslomliečne nápoje SABI?

obsahujú probiotické kultúry, ktoré nás chránia pred mnohými chorobami ničia choroboplodné mikroorganizmy v žalúdku a v črevách alebo ... >>

Skrytá sila probiotických kultúr

Ide o ušľachtilé mikroorganizmy, ktoré sú schopné zažívacím traktom nielen prejsť, ale majú schopnosť priľnúť na črevnú sliznicu a zachovať ... >>

Kefír - zbraň proti alergiám

Mnohí z Vás určite ani netušia, že kefír má svoj pôvod v Kaukaze a Tibete. Vo východnej Európe ním už mnoho rokov dojčia dokonca deti, pretože ... >>

Jogurt

Kyslé mlieka so živými mikróbami, teda jogurt, patrí k legendárnym potravinám. Ľudia už po stáročia používali jogurt na liečbu hnačiek a ... >>

Sušené mlieko odtučnené

Sušené mliečne výrobky patria do kategórie tzv. mliečnych konzerv -výrobkov, ktoré majú dlhú trvanlivosť a je možno ich rýchlo previesť na ... >>

©2017 MILK - AGRO | Všeobecné vyhlásenie | Design by SIXNET