Často kladené otázky


Chystáme sa cez leto na turistiku. Môžeme si pribaliť tavený syr?

Odpoveď: Chlieb natretý taveným syrom VOLOVEC alebo SABINA je vždy lepšia voľba ako croissant alebo šunka. Prednosťou taveného ... >>

Tavený syr údajne odvápňuje kosti. Je to pravda?

Odpoveď: Problematikou tavených syrov sa zaoberal aj istý francúzsky výskumný tím, ktorý porovnával biologickú využiteľnosť ... >>

Je pravda, že sa do tavených syrov pridáva lacný margarín?

Odpoveď: Tu ide zas o tvrdenie, ktoré s pravdou nemá nič spoločné. Náš tavený syr VOLOVEC a SABINA spadá do kategórie „mliečny ... >>

Tavené syry značky SABI a aj ostatné tavené syry asi prestanem kupovať.

Odpoveď: Myslíme si, že podobnú dilemu má viacero spotrebiteľov. Tavené syry patria v súčasnosti k potravinám s najhorším ... >>

Je lepší tvaroh kúpený zo statku, alebo tvaroh SABI?

Odpoveď: Rozhodne odporúčame uprednostniť tvaroh SABI. Tvaroh vyrobený doma – resp. na statku môže byť vyrobený z mlieka, ... >>

Som často podráždená a unavená.

Odpoveď: Áno, tvaroh je potravinou, ktorú by ste mali zaradiť do svojho jedálnička, čím sa uvedené problémy môžu zmierniť. ... >>

Koľko vápnika by som mala denne zjesť? Mám 24 rokov a som tehotná.

Odpoveď: Nájdite sa v tabuľke uvedenej nižšie. Skupina Odporúčané množstvo vápnika denne Dojčené ... >>

Dá sa tvaroh zmraziť?

Odpoveď: Áno, dá, ale musíte rátať s určitou zmenou jeho senzorických vlastností. Keď tvaroh následne rozmrazíte, dostane ... >>

Som diabetik. Môžem jesť tvaroh?

Odpoveď: Áno, ale odporúčame staviť skôr na nízkotučné varianty. >>

Začal som cvičiť, mám uprednostniť nízkotučný alebo plnotučný tvaroh?

Odpoveď: Nízkotučný tvaroh je vhodný skôr ako súčasť redukčného stravovania pre ľudí trpiacich obezitou, a tiež napr. ... >>

Je kyslomliečny nápoj vhodný pre horúce letné dni?

Odpoveď: Rozhodne áno. V letných mesiacoch kyslomliečny nápoj príjemne osvieži a navyše zasýti Vaše bruško. Nezabudnite ... >>

Moje deti nemajú radi mlieko.

Odpoveď: Acidofilné mlieko je kravské mlieko obohatené o ušľachtilé druhy mliečnych baktérií. O kyslomliečnych nápojoch ... >>

Držím diétu, ale milujem jogurty.

Odpoveď: Vďaka svojmu obsahu sa jogurt osvedčil aj pri redukčnej diéte. Probiotické kultúry, ktoré jogurt obsahuje podporujú ... >>

Prečo mám tráviace problémy.

Odpoveď: Mnoho ľudí v súčasnosti má problém s laktózovou intoleranciou, t.j. s mliečnym cukrom, pretože im v tele chýba ... >>

Otvoril som jogurt a na povrchu je voda, čo to znamená?

Odpoveď: V tomto prípade sa nejedná o vodu, ale o srvátku, ktorá rozhodne neznamená, že jogurt už nemôžete konzumovať. ... >>

Je lepšie kúpiť si syr v celku alebo plátkový?

Odpoveď: Výhodnejšie je kupovať syry v celku. Doma si odkrojte iba toľko, koľko sa zje na jedno posedenie. Čím tenšie plátky ... >>

Ako sa má správne skladovať syr?

Odpoveď: Odporúčaná ideálna teplota na uchovávanie syrov je okolo 5 °C. Odporúčame položiť syr na drevenú tácku a prikryť ... >>

Často sa mi kazia zuby, môže mi pomôcť syr?

Odpoveď: Pravidelné žuvanie tvrdého syra po jedle (najlepšie bezprostredne po jedle) chráni zuby pred zubným kazom, a tiež ... >>

Som v noci hladná, môžem si dať jogurt?

Odpoveď: Je dokázané, že večerná porcia jogurtu môže pomôcť v prevencii straty svalovej hmoty, ktorú ste tak ťažko nadobudli ... >>

Prečo jesť jogurty?

Odpoveď: O jogurtoch možno povedať, že sú najvýznamnejšou skupinou mliečnych výrobkov. Okrem toho, že pozitívne ovplyvňujú ... >>

Čo je pasterizácia?

Odpoveď: Pasterizáciou sa rozumie zahriate mlieka pri vysokej teplote počas krátkeho času, t.j. zahriatie najmenej na 71,7% počas ... >>

Je pravda, že mlieko zahlieňuje?

Odpoveď: Táto otázka je veľmi častá, resp. veľmi často sa spotrebitelia boja konzumovať mlieko, aby predchádzali tvorbe hlienov. ... >>

©2017 MILK - AGRO | Všeobecné vyhlásenie | Design by SIXNET