17. 10. 2017

Výlet za Marekom Hamšíkom

Aj niekoľko našich najlepších zberačov zo súťaže Recykluj a vyhraj sa dostalo na zájazd organizovaný Projektom Integrácia. Mohli si takto vychutnať niekoľko dní v slnečnom Taliansku. Vrcholom, a pre mnohých aj najväčším zážitkom, bolo stretnutie a večera s vrcholovým slovenským futbalistom pôsobiacim v Neapole - Marekom Hamšíkom.

Deti vytvorili úžasnú partiu a užívali si program pripravený vedúcimi Projektu Integrácia. Do Talianska sa dopravili vládnym špeciálom, čo bol pre väčšinu z nich prvý let v živote. Počiatočnú nervozitu pred vstupom do lietadla nakoniec predsa len vystriedala radosť a cesta sa všetkým páčila. Program na mieste bol bohatý a okrem iného deti navštívili Rím, Vatikán a jeho záhrady, Neapol a pobudli chvíľu aj pri mori. Vrcholom pobytu bola návšteva futbalového zápasu medzi Neapolom a Beneventom a už spomínaná večera s Marekom Hamšíkom. Po príchode na bratislavské letisko výpravu čakali reportéri TV JOJ, čomu deti najprv nechceli ani veriť.

 

A toto nám o výlete napísala manažérka Projektu Integrácia - Stanka Matvejová:

 

"V dňoch od 13.9. – 19.9.2017 sme sa s deťmi v rámci Projektu Integrácia vybrali do Talianska navštíviť fenomenálneho slovenského futbalového reprezentanta a skvelého človeka – Mareka Hamšíka. Prvou zastávkou na našej ceste bol Vatikán, kde nás po pristátí srdečne privítal pán veľvyslanec pri Svätej stolici, Jeho Excelencia, Peter Sopko a následne sme mali možnosť prehliadnuť si toto čarovné miesto, jeho baziliky, Vatikánske záhrady a ďalšie krásne miesta. Vynechať sme nemohli ani návštevu večného mesta – Rím. Po prehliadke jeho krás nás čakalo veľkorysé prijatie u pána veľvyslanca v Talianskej republike, Jeho Excelencie, Jána Šotha. Po dvoch dňoch plných obohacujúcich informácií a pekných zážitkov sme sa presunuli do Neapola, kde sme boli ubytovaní v hoteli priamo na pláži a mohli sme si vychutnať zaslúžený oddych pri mori. Počas prehliadky Neapola sme vzbudili veľký záujem miestnych ľudí, ale aj médií, keď sme sa oblečení v dresoch Mareka Hamšíka prechádzali jeho ulicami. Cítili sme sa ako veľké hviezdy, nakoľko si nás všetci fotili, natáčali, zdravili sa s nami a usmievali sa. Popularita Mareka Hamšíka je skutočne obrovská a zažiť to na vlastnej koži bolo obrovským zážitkom nielen pre deti, no aj pre nás dospelých.

 

http://sport.ilmattino.it/sscnapoli/invasione_di_hamsik_citta_turisti_slovacchi_capitano_foto-3244604.html
http://m.calcionapoli24.it/notizie/napoli-turisti-slovacchi-in-giro-per-la-citt-con-le-maglie-di-n323102.html

 

Situácia sa samozrejme opakovala aj počas nášho príchodu na štadión Sao Paolo, kde sme sa určite nestratili ani medzi cca. 47 000 divákmi, ktorí si prišli vychutnať zápas medzi SSC Neapol a Benevento Calcio. Všetci sme hlasno povzbudzovali a zo zápasu sme odchádzali plní nadšenia, keďže nás čakalo stretnutie a večera s našou hviezdou – Marekom Hamšíkom. Hneď po príchode do reštaurácie sa všetkým deťom rozžiarili oči a úsmev na ich tvárach im ostal snáď dodnes, po tom, ako pred sebou zbadali svoj idol, ktorý ich všetkých milo privítal a poďakoval im za skvelú podporu a atmosféru, ktorú vytvorili nielen na štadióne, ale aj v meste. Marek už Projekt Integrácia pozná, keďže sa v roku 2015 zúčastnil nášho koncertu v Bratislave, avšak tento zájazd bol aj podľa jeho slov výnimočný a fotku s našou „výpravou“ uverejnil aj na svojom Instagrame a tiež sa stal „followerom“ našej stránky. Okrem neho náš zájazd sledovali a pochválili aj ďalší známi futbalisti, ako Juraj Kucka, Milan Škriniar, ale aj Dries Mertens. Po skvelej večeri prišlo na rad fotenie a podpisovanie, ktoré si deti naplno užili. Marek sa ukázal ako veľmi milý a pokorný človek a prejavil tak svoje veľké ľudské kvality. Po tomto nezabudnuteľnom večeri sme využili ešte posledné chvíle na oddych pri mori. V deň odchodu si pre nás na vojenskom letisku v Neapole pripravili zaujímavú prehliadku vojenských vrtuľníkov a letiska. Výnimočné zážitky z celého zájazdu umocnil aj let vládnym špeciálom, ktorý nám poskytlo Ministerstvo vnútra SR na bezpečnú prepravu našich detí do Talianska a naspäť domov.

     

Dovoľte nám preto, aby sme Vám aj touto cestou poďakovali za participáciu na Projekte Integrácia. Aj vďaka Vašej pomoci dokážeme meniť detské sny na realitu a prinášať úsmev a radosť tam, kde sú potrebné.

 

    ĎAKUJEME!"

 

Z dojmov a ďakovných správ detí vyberáme len niekoľko útržkov, pretože spoločne zaplnili až 8 strán zážitkami a rekciami :) Ale pre zvedavých čitateľov máme pripravenú aj kompletnú verziu v pdf.

 

Ahoj Stanka.
Výlet do Talianska bol super! Užil som si ho, so všetkými deťmi som výborne vychádzal a zabával sa.
Ďakujem Slavovi aj Katke, Ďurovi a Stanke, že nám umožnili takýto výlet. Najviac sa mi páčil futbal a večera
s Marekom Hamšíkom. Užil som si aj more a let vládnym špeciálom. Ďakujem za úžasný výlet.
Marek, Nitra

Ahoj Stanka na zajazde bolo neskutočne dobre .. všetci ľudia čo ste nas mali na starosti a tak ste
boli super ... najviac sa mi páčil let, kedže bol exkluzivne zaobstarany, pláž a futbal na ktorom bola
neuveritelna atmosfera ďakujem že som sa mohol niecoho takeho zučastniť hádam sa ešte
uvidimee pekný večer
Tomáš, Ružomberok

 

VEĽKÁ VĎAKA:
Za nezabudnuteľné zážitky – sú to momenty, pri ktorých ste boli s nami. Je to množstvo
úchvatných zážitkov za ktoré vďačím iba Vám.
Za to že ste boli súčasťou môjho života – pretože som si našiel nových priateľov, každý z nich
je niečím výnimočný, niečím špeciálny.
Ďakujem Slavovi za každodenné cenné rady, ktoré si uchovám v pamäti.
Damián, Poprad

 

V prvom rade sa chcem ešte raz poďakovať všetkým, ktorý sa o uskutočnenie tohto skvelého zájazdu
akýmkoľvek spôsobom pričinili. Zišla sa skvelá partia ľudí a spolu sme zažili množstvo neopakovateľných
chvíľ, či už to bola návšteva Vatikánu alebo obhliadka Ríma. Najväčším zážitkom však pre mňa bol
futbalový zápas mužstva SSC Neapol, ako aj večera s Marekom Hamšíkom. Atmosféra ktorá tieto udalosti
sprevádzala sa dá slovami opísať len ťažko. Som rád, že som mohol byť súčasťou skupiny ľudí, ktorej to
bolo dopriate. Ešte raz ďakujem!
Filip Pekarčík, Poprad

 

MILK - AGRO

MILK - AGRO

MILK - AGRO

MILK - AGRO

MILK - AGRO

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore