26. 02. 2018

Úspešné predajne - Družstevná pri Hornáde

V súťaži o najlepšiu predajňu MILK-AGRO za rok 2017 vo svojom regióne opätovne zvíťazila predajňa v Družstevnej pri Hornáde. Jej zástupkyňa, pani Milena Korbová, nám prezradila, ako sa to dá...

 

Prezraďte recept na opakované víťazstvo…
Najprv prezradím, že to nie je druhé víťazstvo, ale vyhrali sme už 4x po sebe. A ako sa to dá? Snažíme sa, aby to tu bolo stále lepšie a lepšie. Dlhé roky sme tu ten istý kolektív. Vymenila sa tu akurát jedna kolegynka, ktorá odišla na materskú, a prvá vedúca, ktorá to tu pred siedmimi rokmi otvárala. Myslím si, že je naozaj dôležité, že sa nemení kolektív a tak každý vie, čo má robiť. No a keď nevie, tak to trochu zorganizujeme.

Je to tu pekné, aj priestor pred predajňou je upravený…
Doviezli nám tu kamene, nakúpili a nasadili sme kvety, v lete to krásne kvitne. Je to o tom, že v práci nechávame srdce. Zákazníci to nejako vycítia a radi tu chodia.

V ktorých hodnotiacich kritériách ste bodovali?
Vo všetkých. V žiadnom kritériu nie sme pod čiarou, naopak, sme vysoko nad čiarou.

Ak tu každoročne rastú tržby, musíte mať stále viac tovaru…
Áno, a správne odhadnút množstvo, aby sa nestávalo, že napríklad akciový tovar sa minie. K tomu potrebujeme priestor. Aj preto sa vedenie firmy rozhodlo, že nám zväčšia predajnu, potiahne sa to dalej asi o sedem metrov. V marci by sem mal prísť architekt. Bude to tu väcšie, krajšie, lepšie.

Dobre sa vám predáva, keď ponúkate kvalitné produkty…
To jednoznačne. Najmä na mliečne výrobky ani nemáme konkurenciu (smiech). Naše výrobky sú jednoznačne kvalitnejšie, či sú to tvarohy, jogurty, syry, mlieko, acidofilné mlieka. Jednoducho, to všetko je mňam! Napríklad naše plnotučné mlieko je fakt hodnotné, výživné, jednoducho kvalitné. Toto sa snažíme povedať aj ľuďom. A musím povedat, že ľudia to chcú.

… a radi tu nakupujú …
Radi. Možno aj preto tu chodia, že je tu čisto. Prídu a často povedia: „Máte tu čisto, máte tu poriadok a máte uložené veci a netreba hľadať.“ A napríklad zelenina. U nás je zelenina vždy preberaná dvakrát do dňa, takže v nej nenájdete nahnité kusy. Snažíme sa tiež, aby všetko bolo uložené a hlavne, aby bolo! Aj čo sa týka pečiva, zavážajú nás trikrát do dňa. A je dôležité ten tovar obmienat, aby nebolo stále to isté. Ľudia totiž chcú stále niečo iné, nové. To platí vo všeobecnosti. Keď máme niečo nové, tak to treba zvýrazniť. Treba sa s tým stále hrať. A treba tu nechať aj trošku zo seba, lebo to nie je o tom, že idem do roboty, odbijem si 8, či 9 hodín a idem domov. Treba, takpovediac, žiť predajňou. Vtedy to funguje.

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore