13. 04. 2017

Účinky cvikly, o ktorých by ste mali vedieť!

Cvikla patrí medzi najviac nedocenené potraviny. Výpočet jej pozitívnych účinkov na naše zdravie je veľmi dlhý.
Detoxikuje organizmus najmä podporou funkcie pečene trojakým spôsobom.
Farbivo betanín podporuje pečeňové bunky a zároveň pomáha pri spracovaní tukov, čím zamedzuje tukovateniu pečene. Zároveň podporuje produkciu detoxikujúcich enzýmov, najmä katalázy, glutatiónu a superoxidu dismutázy (SOD). Tieto enzýmy výrazne znižujú oxidačný stres organizmu.
Cvikla (nevarená) obsahuje aj kyselinu šťaveľovú, ktorá dobre rozpúšťa anorganické usadeniny v organizme. Tieto sa podieľajú na mnohých chronických ochoreniach, ako sú artrída, obličkové kamene, niektoré očné choroby, krčové žily. Cvikla ich týmto pomáha liečiť.
Maximálny liečebný efekt dosiahneme konzumovaním surovej cvikly, či už vo forme šťavy alebo šalátov. Pri pití šťavy sa nezľaknime detoxikačnej krízy – jej pitím sa z tela uvoľňuje množstvo usadenín a organizmus ich musí ostrániť. Preto sa odporúča piť častejšie malé množstvá šťavy.
Môžeme ju riediť vodou, mrkvovou šťavou alebo kombinovať s inými zeleninovými šťavami podľa chute. Rozložiť dávkovanie na malé množstvá si musia najmä ľudia trpiaci cukrovkou, lebo ovocné aj zeleninové šťavy môžu veľmi rýchlo zvýšiť hladinu cukru v krvi.

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore