27. 06. 2017

Popradské Fórum vystavilo diela škôl z projektu Recykluj a vyhraj

Možno na začiatku nápadu ani neboli také veľké očakávania, ako sa napokon naplnili.
Spoločnosť Milk-Agro, v rámci projektu Recykluj a vyhraj na podporu triedenia a zberu hlinikových viečok a obalov z výrobkov Sabi, vyhlásila aj kreatívnu súťaž pre školy. V nej učitelia spolu s deťmi mali vytvoriť nejaké zaujímavé výtvory nie len tak z hocičoho, ale z obalov a viečok Sabi výrobkov. Od začiatku mala súťaž dobrý ohlas a musíme len žasnúť, čo všetko sa s pomocou fantázie a šikovných rúk dá z odpadu vytvoriť.

Práce sú každoročne vyhodnocované a najzaujímavejšie z nich aj odmenené. Nuž nečudo, že školy k tomu pristupujú rady a aktívne a je sa na čo pozerať. Napokon vznikla myšlienka, diela vystaviť na miestach,kde sa pohybuje veľa ľudí. Tento rok sú mnohé práce vystavené v obchodnom centre Fórum v Poprade.

O výstave sme sa porozprávali s Mgr. Petrou Krchovou, marketingovou manažérkou Fórumu v Poprade  

V našom obchodnom centre máme umiestnené práce, vytvorené z obalov výrobkov Milk-Agro z viacerých škôl, ktoré sa zapojili do projektu Recykluj a vyhraj. Našou úlohou je vystaviť ich verejnosti. Tieto práce máme rozmiestnené na prvom a druhom podlaží, v pasáži. Zmienku o tom, že máme výstavu, sme dávali na náš Facebook a Instagram. Páčila sa nám myšlienka, že sa dajú vytvoriť takéto dielka z odpadových materiálov.

Je záujem aj zo strany návštevníkov?
Áno, ten záujem je tu viditeľný. Napokon, sme tu už mali podobnú výstavu – stavanie sôch z kartónov. Práce sú veľmi pekné. Mňa na tých výtvoroch fascinovalo to, ako ich dokázali vytvoriť. Napríklad, ešte som nikdy nevidela tak poskladané krabice z mlieka, ako tu. Z takýchto krabíc je poskladaný páv.

Len škoda, že je to dosť krehké. Snažíme sa to tu podržať čo najdlhšie, aby sa to nemuselo prevážať. Keď nám to doviezli, mysleli sme si, že to nebudeme mať kde dať, ale napokon sa v pasáži našlo dosť miesta. Trochu sme mali obavy, či to nebudú návštevníci ničiť, ale je to úplne v pohode. Ľudia popozerajú, vidno, že to aj obdivujú, vyfotia sa. Máme tam takú „pani“, s ktorou sa radi fotia. Je to dosť lákavé pre deti. Hneď pri hlavnom vchode je umiestnený veľký medveď zo známej rozprávky Máša a medveď. To sa mi páčilo najviac. Bolo to také veľké.

Máte pocit, že takáto forma prezentácie podporuje a motivuje ľudí k tomu, aby viac separovali odpad?
Ja mám pocit, že aj celkovo sú tí návštevníci takí „eko“. Vidíme, že sa im to páči. Aj výstava z kartónov, ktorá bola vlastne tiež na podporu triedenia odpadu. Takže hlavná myšlienka je zaujať, motivovať a podporiť separovanie odpadu. Tohtoročné výtvory vystavujeme ako prví, môžno potom pôjdu niekde ďalej.

Dokedy potrvá výstava?
Do 28. 6. 2017, potom to musíme upratať, aby sa to nezničilo, lebo 30. júna tu bude akcia Koniec školského roka. Budeme tu mať stanovištia na súťaže pre deti. Ale toho 30. júna, počas akcie, tu bude spoločnosť Milk-Agro rozdávať deťom tvarohovo-smotanový krém Integráčik.

Medzitým sme prešli k jednotlivým vystaveným prácam a mohli sme sa nimi rovnako pokochať a poobdivovať nápady a majstrovstvo šikovných rúk. Je vždy dobré, ak sa nenásilne skĺbia dohromady užitočné myšlienky. V tomto prípade to je podpora kreativity a fantázie, podpora separovaného zberu odpadu a zároveň aj podpora predaja naozaj chutných, kvalitných, zdravých a zároveň slovenských výrobkov SABI.  

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore