30. 01. 2018

Pohostenie na párty

Máme tu február a s ním dlhé obdobie čakania na jar.

Nemusíte však smutne sedieť doma, treba vyraziť za zábavou na rôzne plesy či novoročné koncerty. Ak neobľubujete veľké davy, pozvite pár priateľov ku sebe domov a pripravte im skvelé pohostenie. Nevadí, že nie ste práve michelinským kuchárom, pohostenie nemusí byť ani tak náročné, ako skôr nápadité a samozrejme chutné. A skvelou pomôckou na takúto tvorbu je celkom obyčajné lístkové cesto.

Dnes už bežne hotové v ponuke viacerých obchodov a v mrazenej forme rýchlo po ruke. Vyvaľkané naplníte hutnou slanou plnkou a zapečiete ako roládu. S rôznymi typmi plniek vykúzlite vždy inú. Alebo cesto potriete kečupom, obložíte pár plátkami syra a šunky a nakrájané roľky upečiete každú osobitne. Štvorce lístkového cesta môžete vložiť do muffinovej formy a taktiež naplniť plnkou. Po zapečení vzniknú chutné a celkom sýte balíčky. Do plnky je možné pridať rôzne druhy syrov, farebnú mäkkú zeleninu, vajíčka, huby, opečenú slaninu a bylinky či koreniny, podľa chuti viac či menej pikantné. Lístkové cesto je skvelé na výrobu rôznych tyčiniek posypaných hrubozrnnou soľou, rascou alebo sezamom.

Svojich hostí potešíte tiež sladkým variantom. Stará známa a osvedčená jablčná štrúdľa nič nepokazí, ale práve vy prekvapte priateľov niečím novým. Napríklad jablká doplňte pudingom alebo tvarohom, namiesto klasickej strúhanky na spodok cesta použite mak alebo strúhaný kokos, do jabĺk pridajte rôzne orechy, semiačka či sušené ovocie. Jablká môžete nahradiť iným avšak dostatočne šťavnatým druhom ovocia, pomôže krátke podusenie. Lístkové cesto je veľmi tvárne skoro ako plastelína, preto vrchnú časť koláča môžete vyzdobiť dekoratívnou mriežkou alebo samostatne vykrojenými ozdobami.

Táto kulinárska tvorba však má jednu nevýhodu. Odteraz už budú chcieť návštevy chodiť iba ku vám.

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore