20. 03. 2024

Vanilkové venčeky

Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.

Ingrediencie

Cesto

60 g SABI masla
250 g vody
180 g hladkej múky
4 ks vajcia
štipka soli

Vanilkový krém

500 ml mlieka SABI
1 ks vanilkový puding
2 PL trstinového cukru
1 ks žĺtok
1 ks vanilkový cukor
100 ml 33% SABI smotany na šľahanie

Postup

Krém

1. Z mlieka, pudingového prášku, cukru a žĺtka uvaríme puding. Uvarený puding prelejeme do misky, zakryjeme potravinovou fóliou (aby sa na vrchu nevytvorila kožka) a necháme ho vychladnúť.

2. Zo smotany vyšľaháme šľahačku, ktorú zmiešame s vychladnutým pudingom.

Cesto

1. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ, maslo a necháme zohrievať, kým sa maslo vo vode neroztopí. Následne do vody prisypeme múku a miešame - odpaľujeme približne dve minúty.

2. Cesto necháme vychladnúť a po jednom do neho zašľahávame vajíčka.

3. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na plechu (vystlanom papierom na pečenie) tvarujeme okrúhle venčeky.

4. Pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 200°C, potom znížime teplotu na 180°C a pečieme ďalších 10-15 minút.

5. Upečené venčeky po vychladnutí prekrojíme na polovicu, naplníme vanilkovým krémom a posypeme práškovým cukrom.

Pozrite si videorecept

 

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore