19. 12. 2017

Kyslomliečne výrobky

Dobrodružstvá Bifidoferdíka. Začiatok nového roka je často sprevádzaný s vyhlasovaním predsavzatí. Uprostred hektického spôsobu života si aspoň raz za čas spomenieme, čo sme zanedbali, nie raz je to práve naše zdravie, ktoré dostáva poriadne na frak. Zvyčajne sa chystáme schudnúť, prestať fajčiť, jesť zdravo a začať cvičiť. Lenže, lenže.... 

Naše predsavzatia nám vydržia iba tých pár dní voľna, až kým sa znova nerozbehne známy kolotoč povinností a termínov. A keď my dospelí nevieme dodržať aspoň drobné princípy zdravého spôsobu života, sme tým zlým príkladom vlastným deťom. Každý rok je však znova šanca. Nakoniec nemusíme čakať ani na začiatok roka, začať treba okamžite. Tak ako si ľahko nájdeme dôvod k maškrteniu a vylihovaniu na gauču, môžeme si kreatívne vymyslieť argument, prečo zmeniť spôsob stravovania. A celá rodina môže hrať s nami. 

Vždy je totiž lepšie, ak k svojim predsavzatiam máme podporný tím. Tak si napríklad môžeme vymyslieť červíka Bifidoferdíka a na jeho počesť začať pravidelne každý deň k raňajkám konzumovať kyslomliečne výrobky. Deti nakreslia jeho portrét a rodičia ho vystavia v kuchyni, aby nezabudli na dobré úmysly. Večer si môžete rozprávať o červíkových dobrodružstvách, pretože Bifidoferdík musí byť predsa riadny hrdina. Žije totiž v našich črevách a stará sa o ich čistotu a zdravie. Ak by ich nestrážil, jeho chalupu by ovládli zlé a nepodarené červíky, ktoré by ju načisto zničili.

No a deravá strecha či krivé dvere sú skvelou cestičkou pre rôzne neplechy, ktoré by sa tak dostali do celého tela, takže Janíčko či Marienka, Zuzka a Ferko, ocko a mamina by mohli isto iste ochorieť.  Ak však deti a rodičia dopriavajú svojmu brušku pravidelnú dávku kyslomliečnych výrobkov, Bifidoferdík bude silný a naše črevá ochráni ako nič. Pre deti môžu byť prijateľnejšie kyslomliečne nápoje z ponuky Milk Agro ako Acedečko Jahoda a Acedečko Vanilla, ktoré pošlú Bifidoferdíkovi na pomoc, dospelí zasa uprednostní napríklad acidofilné a bifidové mlieko.

No čo poviete? Takto zvesela sa predsavzatia oveľa lepšie dodržiavajú. 

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore