12. 12. 2017

Cheesecake nieje syrový koláč

Cheesecake nie je syrový koláč.

Kto by to už dávno nevedel?

Nemusíte byť práve dlhodobým čašníkom v cukrárni uprostred Londýna, aby vám bolo jasné, že táto vychytená krémová torta je v skutočnosti sladká a lahodná, skvelá ku káve. A nemusíte za ňou ani cestovať, celkom jednoducho si ju môžete pripraviť doma. Dá sa urobiť v množstve variantoch, pečená či nepečená, zdravšia či dokonca raw alebo naopak z poctivej šľahačky. Vždy záleží na vašej kreativite a eláne, na sezónnych možnostiach a zásobách v domácnosti.

Na hlavnú krémovú časť sa používa ako základná surovina smotanová hmota podobná nátierkovému maslu. Skvelou alternatívou je tvaroh. Do neho môžete pridať rôzne príchute ako kakao, tekvicové či gaštanové pyré, kokos, čerstvé či zamrazené ovocie alebo kúsky sušienok. Podobne môžete vylepšiť základný korpus kakaovými sušienkami alebo sušienkami Oreo. Nie je problém zvoliť tiež bezlepkový variant iba z orieškov a ovsených vločiek spojených medom. Na vrch sa potom hodí rôzne ovocné omáčky, polevy a zdobenia. Ale nemusíte dávať vôbec nič, koláčiku to na kvalite neuberie. Ako rýchlo zistíte, dezert nie je náročný na prípravu a po pár pokusoch už budete ašpirovať na majstra cukrára. Pečie sa síce dosť dlho a treba ho poriadne vychladiť, prípravu však zvládnu aj menej ostrieľané gazdinky.

Je vhodný pre všetkých členov rodiny, dospelých i deti. V tvarohovom variante je pomerne diétny, málo kalorický a výživný. Neublíži ani fitness nadšencom, zvlášť ak pridáte iba menej cukru, prípadne osladíte medom. Tvaroh je bohatý na vitamíny skupiny B, vápnik, fosfor a horčík. Je zdrojom cenných bielkovín, takže môžete maškrtiť bez čierneho svedomia. S cheesecakom budete mať úspech nielen na rodinnej oslave, ale v poslednom čase sa uplatňujú aj pri takých špeciálnych príležitostiach ako sú svadobné tabule.  

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore