Anglické raňajky


MILK - AGRO

Raňajky sú podľa mnohých odborníkov najdôležitejším jedlom dňa. Raňajky nám majú dodať potrebnú energiu na náročný štart do dňa ale samozrejme taktiež si na nich často chceme aj pochutnať. Povedzme si pravdu,  kto by nemiloval rannú kávu, sladučký croissant, či poriadne anglické raňajky? Raňajky, ktoré sú míľovými krokmi vzdialené od fit stravy, no dokážu poriadne naštartovať pred dlhým dňom, náročnou túrou alebo po prehýrenej noci. 

Jednou z vecí, ktoré preslávili Anglicko sú jednoznačne spomínané anglické raňajky. Kombinácia klobások, vajíčok, slaninky, fazuliek, šampiňónov, paradajky a toastového chleba je veľmi obľúbená medzi Angličanmi ale aj v kontinentálnej Európe. Anglické raňajky sa tešia najväčšej obľube na Bristkých ostrovoch, kde ich mnoho barov a pubov ponúka počas celého dňa ako "all-day breakfast". Ak ste po prečítaní tohto krátkeho článku dostali chuť na anglické raňajky, určite vás potešíme. Prípravu pravých anglických raňajok zvládne naozaj každý, tak teda poďme na to.

Porcia pre 2 osoby
Čas prípravy ingrediencií: 5 min.
Čas varenie: 15 min.
Náročnosť receptu: ľahká

Na prípravu anglických raňajok pre 2 osoby budete potrebovať:

  • 4 kvalitné grilovacie párky/klobásky (podľa chuti)
  • 4 vajíčka
  • 4 plátky anglickej slaniny
  • 4 kusy toastového chleba
  • 4 šampiňóny
  • 2 menšie paradajky
  • 1 konzervu bielych fazulí v paradajkovej omáčke
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej

Grilovacie párky alebo klobásky, anglickú slaninku a toastový chlieb si opečieme na naolejovanej panvici z oboch strán
Medzičasom si na druhej panvici dáme upiecť aj volské oká. V menšom hrnci alebo mikrovlnke si zohrejeme fazuľky
Paradajky a šampióny si osolíme, okoreníme, rozkrojíme na polku a dáme upiecť na grilovaciu alebo klasickú panvicu z oboch strán.

Všetky hotové ingrendiencie si umiestnime na väčší tanier a podávame s hriankami, prajeme dobrú chuť.

©2017 MILK - AGRO | Všeobecné vyhlásenie | Design by SIXNET