06. 02. 2017

3 podoby sabinovskej hrudky

Tak ako z každého mlieka, aj z kravského sa vyrábajú rôzne mliečne produkty. Asi najviac výraznými a najpočetnejšími sú syry. Každá oblasť sveta má vlastné tajomstvá na výrobu tej ich variácie syra.

Tradíciou východného Slovenska bola výroba syra mliečnym zrážaním, teda, za použitia syridla. V začiatkoch bola táto výroba len ručnou prácou. Syrenina sa ručne krájala, miešala, vkladala do plachetiek, v ktorých sa dávala odkvapkať, a potom ju opäť ručne otáčali, aby sa lisovala vlastnou váhou. Dnes je táto práca samozrejme automatizovaná.

V našej Sabinovskej výrobni vyrábame Sabinovskú hrudku naďalej tradičnou technológiou, avšak okrem mliekarenských kultúr pridávame do mlieka aj probiotické kultúry Lactobacillus casei, ktoré sú veľmi nápomocné nášmu tráveniu.

Takto u nás vzniká výnimočný produkt v kategórii čerstvých syrov Sabinovská hrudka, ktorá ako jediná sa pýši značkou kvality. Tú získala za svoje jedinečné prednosti, ako sú chuť a tvar.

V predajniach ju môžete nájsť v troch chuťových variáciách. 

Tradičnú Sabinovskú hrudku, ktorá tvorý základ pre ostatné naše hrudky.
Jej, o poznanie, slanšiu podobu, ktorá je vhodná najmä do zeleninových šalátov, pod názvom Sabinovský syr balkánskeho typu.
A Sabinovskú hrudku zeleninovú, ktorá má výraznú zeleninovú chuť na podklade jemnej sladkokyslej chute syra.

Uplatnenie je pre všetky hrudky veľmi podobné. Rozdiel bude len v tom, či dáte prednosť výrazným chutiam zeleninovej a slanej verzie, alebo vsadíte na neutrálnu chuť tradičnej hrudky. Môžete ju použiť v teplej aj studenej kuchyni. Pri vysokých teplotách sa nerozteká a preto je skvelá na vyprážanie, ale už menej vhodná na syrové omáčky, alebo do polievok. Stále ju ale môžeme k omáčke pridať na záver a tým dodať cestovinám či mäsu tú správnu vyváženosť chutí. Kombinácia bielej a zeleninovej hrudky ukáže pekne na rôznych misách, či na obložených chlebíkoch. Skvelé si ju tiež vychutnáte s kvalitným bielim vínom.

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore